الکاظمی هم رفتنی شد؟
به گزارش اوج باور، ایسنا نوشت: یک منبع سیاسی امروز (دوشنبه) خاطرنشان کرد که مصطفی الکاظمی، نخست وزیر مکلف عراق احتمالا در چند روز آینده از مسؤولیت تشکیل کابینه انصراف دهد.

به گزارش سایت شبکه تلویزیونی سومریه نیوز عراق، این منبع با هشدار نسبت به خطرات چنین احتاقتصادی اظهار کرد: الکاظمی با تشکل ها و فراکسیون های سیاسی به شکل دوگانه ای برخورد می نماید و این شیوه موانع بزرگی را در راه تشکیل کابینه برای او ایجاد می نماید و محتمل است او در چند روز آینده مجبور به استعفا از این مسؤولیت گردد.
این منبع در ادامه گفت: الکاظمی باید در وهله اول از اشتباه های نخست وزیران مکلف قبل از خود استفاده نموده و مطابق با منافع عمومی جامعه چهره های مناسبی را برای کابینه خود انتخاب کند.
او اضافه نمود: فراکسیون های شیعه پس از مخالفت با کاندیداهای پیشنهادی الکاظمی برای وزارتخانه ها، اکنون به دنبال آن هستند که ظرف مهلت 48 ساعته با یکدیگر بر سر معرفی کاندیداهای جدید برای کابینه الکاظمی به توافق برسند.
منبع مذکور تاکید نمود: تایید نشدن کابینه الکاظمی به دلیل احتیاج به دولتی قدرتمند جهت عبور از شرایط موجود و خروج از بحران اقتصادی، امنیتی و بهداشتی، مشکل بسیار بزرگی ایجاد خواهد نمود.
این در حالی است که مختار الموسوی، نماینده فراکسیون فتح در مجلس عراق امروز در گفت وگویی مطبوعاتی از شروع مرحله جدیدی از مذاکرات الکاظمی با فراکسیون های سنی و کرد اطلاع داد.
الموسوی اظهار کرد: نخست وزیر مکلف مذاکرات جدیدی را با فراکسیون های سنی و کرد شروع خواهد نمود تا به این ترتیب بحرانی را که در آن فراکسیون های شیعه بعضی کاندیداها را در کابینه حفظ می نمایند، از بین ببرد.
این نماینده فراکسیون فتح گفت: فراکسیون های شیعه تصویب کابینه الکاظمی را به آن مشروط کردند که او اختیار انتخاب نمایندگان فراکسیون های سنی و کرد در کابینه را از آنها بگیرد.
وی اضافه نمود: فراکسیون های شیعه برخلاف فراکسیون های سنی و کرد که کاندیداهای خود برای کابینه را معین نموده اند، الکاظمی را در انتخاب کاندیداهایشان آزاد گذاشتند، در صورتی که فراکسیون های سنی و کرد از دادن آزادی عمل به الکاظمی برای انتخاب کادر وزارتی خود امتناع نمایند، فراکسیون های شیعه نیز کاندیداهای خود را برای کابینه جدید معرفی خواهند کرد و اختیار عملی را که در این مورد به الکاظمی داده بودند، پس خواهند گرفت.
الموسوی ادامه داد: در توافق سیاسی برای احزاب شیعه 12 وزارتخانه، برای احزاب اهل تسنن شش وزارتخانه، برای نمودها سه وزارتخانه و اقلیت ها هر کدام یک وزارتخانه اختصاص یافت.
این چهره فراکسیون فتح در ادامه گفت: فراکسیون های شیعه منتظر مذاکرات الکاظمی با فراکسیون های سنی و کرد و توافق های حاصل از آن و در راس آنها معین موضع گیری نهایی درباره کاندیداتوری چهره های جدید و یا تایید چهره های پیشنهادی الکاظمی هستند.
بر اساس اظهارات منابع رسانه ای، الکاظمی به فراکسیون های شیعه اعلام نموده که بعضی تغییرات را در خصوص کاندیداهای کابینه خود انجام خواهد داد و در صورت اعتراض هر فراکسیون و یا طرف سیاسی، بدون هیچ تردیدی از این مسؤولیت انصراف خواهد داد.
نخست وزیر مکلف عراق 22 آوریل جاری در منزل هادی العامری، رئیس ائتلاف فتح با رهبران شیعه درباره تشکیل کابینه ملاقات و گفت وگو کرد.
310 310
منبع: خبرآنلاین