آشنایی با حقایق سفر به یزد

به گزارش اوج باور، یکی از برترین شهرهای توریستی و گردشگری کشور عزیزمان ایران، شهر یزد بوده که از اقلیمی خشک و بیابانی برخوردار است و از دیرباز تا به امروز با القاب مختلفی در تاریخ کهن این سرزمین نامیده شد. شهر قنوت و قنات و قناعت، شهر بادگیرها، شهر خشتی و کلی دیگر از نام هایی از این دست که همواره آن ها را به شهر دوست داشتنی یزد نسبت داده اند، سبب گشته تا شهر یزد را به عنوان توریستی ترین شهر کویری کشورمان که در محدوده مرکزی ایران قرار گرفته، قلمداد نماییم. در سفر به یزد شاید کمتر بتوان شاهد وجود امکاناتی بود که در کلانشهرهای دیگر کشور از جمله تهران و اصفهان دیده می شوند اما با این حال، مردم شهر یزد با دل و جان از منطقه خود تعریف می نمایند و در صدد کوشش جهت ارتقای سطح کیفی این شهر تاریخی و کویری ایران زمین در تمام زمینه های مالی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی هستند. با این حال، چنانچه مشتاق و علاقمند به حقایق سفر به یزد هستید، پیشنهاد می کنیم که این مطلب از مجله خبرنگاران را به هیچ عنوان از دست ندهید.

آشنایی با حقایق سفر به یزد

5 نکته اول در مورد شهر یزد

یزد یک کلمه کاملا باستانی است که ریشه آن به کلماتی همانند یسن، یزت و بعلاوه یشت مربوط می شود و معنای لغوی آن پرستش، نیایش و ستایش است. شهر یزد در طول تاریخ با نام ها و اسامی گوناگونی خطاب می شد که از جمله این نام ها می توان به دارالعباده در کنار شهر ایساتیس اشاره نمود. نام دارالعباده در سال 504 هجری قمری که سلطنت بر ایران تحت اختیار خاندان سلجوقیان بود، بر روی این شهر ایرانی گذاشته شد. در این هنگام اسلام به کشور وارد شده و مردم یزد نیز از آن استقبال شایسته ای بعمل آوردند و به همین دلیل نام دارالعباده به معنی محدوده ای برای عبادت بر روی شهر یزد گذاشته شد. مرکز استان یزد، شهری است با همین نام که درست از دو طرف به کوه منتهی می شود و در داخل دره ای کاملا خشک اما وسیع جای دارد. شهر یزد از پیشینه تاریخی بسیار غنی برخوردار بوده و آنطور که مورخان معتقد هستند بایستی قدمت این شهر توریستی و مجذوب کننده ایرانی را مربوط به عصر حکومت شاهان ساسانی بر این ملک بدانیم. از حقایق سفر به یزد باید بدانید که تاریخ دقیق احداث این شهر یعنی شهر یزد به سال 1310 باز می شود.

5 نکته دوم در مورد شهر خشتی ایران

زبان اصلی مردمان این خطه از کشورمان، فارسی آمیخته شده با لهجه شیرین یزدی است و اصل و اصالت آنان نیز کاملا از نژاد آریایی هست و در طول تاریخ به ندرت می توان مردم این شهر خشتی کشورمان را با دیگر نژادهای غیر ایرانی گره خورده مشاهده نماییم. شهر یزد نخستین شهر خشتی دنیا و بعلاوه دومین شهر تاریخی دنیا پس از شهر ونیز از کشور ایتالیا بشمار می رود. این شهر خشک و بیابانی ایران از وسعتی برابر با 2491 کیلومترمربع برخوردار است. شرایط آب و هوایی استان یزد کاملا به سمت و سوی گرم و خشک متمایل بوده و می توان در تمام فصول سال شاهد تغییرات بسیاری در دمای بخش های مختلفی از این استان در طول 24 ساعت شبانه روزی بود. ناگفته نماند که بسیاری از کارشناسان هواشناسی شرایط آب و هوایی استان یزد را به دو دسته گرم اما بلند (از ماه اسفند تا مهر) و سرد اما کوتاه (از ماه آبان تا انتهای بهمن) تقسیم نموده اند. در بین حقایق سفر به یزد باید بدانید که از کل مساحت مهم ترین استان خشتی دنیا، نزدیک به 28٪ آن کاملا غیر قابل بهره وری و سودآوری به لحاظ مالی برای مردم بومی این منطقه تلقی می شود که عمده دلیل آن نیز مربوط به شرایط گرم و خشک حاکم در استان یزد، کاهش مقدار نزولات آسمانی در یک دهه اخیر، اقلیم کویری زمین این استان و بعلاوه عدم وجود منابع آب کافی جهت حاصلخیزی زمین های موجود در بخش های مختلف استان یزد می شود.

5 نکته سوم در مورد شهر قنوت و قنات و قناعت

از جمله خصوصیات و ویژگی های شاخص موجود در معماری چشم نواز شهر یزد می توان به گنبدها، مناره ها، قنات ها و بعلاوه بادگیرهایی اشاره نمود که از آنان برای خنک نمودن هوای فضای داخلی شهر استفاده می شود. در سده های 7 و 8 هجری تعداد زیادی از عالمان و دانشمندان مشهور ایرانی جهت فرار و نجات جان خود از سوی یورش مغول ها، به شهر یزد گریختند و این نقطه را جهت ادامه فعالیت های علمی و تحقیقاتی خود برگزیدند. اغلب مردم شهر یزد به گرایش اسلام درآمده اند و مسلمان شده اند، اما با این وجود می توان در شهر یزد با دیگر اقلیت های مذهبی همانند یهودیت و مسیحیت نیز روبرو شد. گفتنی است که تعدادی از زرتشتیان ساکن ایران نیز در همین شهر اقامت پیدا نموده اند. کل استان یزد از جمعیتی یک میلیون نفری برخوردار بوده و مرکز آن یعنی شهر یزد نیز دارای جمعیتی نزدیک به 600 هزار نفر است. یزد دارای منابع معدنی و معادن مهم مالی هم برای خود و هم برای کشور بوده که از جمله این منابع با ارزش صنعتی می توان به معادنی از قبیل ماسه سنگ، سرب، مرمر و بعلاوه آهن اشاره داشت.

5 نکته پایانی در مورد شهر بادگیرهای ایران

منطقه کویری و خشک یزد با تمام بضاعت کم و محدود خود دارای 153 پارک کوچک در کنار 12 مجموعه فضای سبز بزرگ است. استان یزد در بین تمامی استان های ایران به لحاظ توان و قدرت صنعتی خود در رتبه پنجم ایران واقع شد. متاسفانه، نام شهر یزد در لیست آلوده ترین شهرهای کشورمان قرار گرفته که دلیل آن نیز وجود و فعالیت بیش از 3 هزار واحد مختلف صنعتی در اقصی نقاط این خطه از کشور است. استان یزد به لحاظ برخورداری از صنایعی همانند فولاد، ذوب آهن، صنایع غذایی، طلاسازی و زرگری، کابل و فیبرنوری، نساجی، فرش، کاشی و بعلاوه ذغال سنگ حرف های زیادی برای گفتن در بین سایر مراکز صنعتی کشورمان دارد. نکته آخر نیز در مورد یک رکورد آموزشی و شاید ابدی برای یزدی ها است که توانسته اند با کسب بیشترین سهمیه قبولی در کنکور سراسری کشور در سال 1395، برای بیست و دومین سال متمادی به مقام نخست قبولی در این آزمون دست پیدا کنند.

منبع: همگردی
انتشار: 29 دی 1401 بروزرسانی: 29 دی 1401 گردآورنده: ojebavar.ir شناسه مطلب: 1530

به "آشنایی با حقایق سفر به یزد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با حقایق سفر به یزد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید