آشنایی با خواص و مضرات زنجبیل

به گزارش اوج باور، زنجبیل از زمانهای دور مورد استفاده بوده وهنوز هم درطب سنتی نقش مهمی را ایفا می کند.

آشنایی با خواص و مضرات زنجبیل

ترکیبات شیمیایی:

مهم ترین ترکیبات زنجبیل شامل مواد بودار سوزاننده ای است که بیشتر اثرات اصلی آن مربوط به همین مواد است

ترکیبات اصلی آن شامل: انواع قندها (50 تا 70 درصد)، چربی ها (3 تا 18 درصد)اولئورزین(4 تا 5/7درصد) و ترکیبات سوزاننده (1 تا 3 درصد) است

یک قاشق غذاخوری زنجبیل تازه(6 گرم) حاوی 5 کالری، یک گرم کربوهیدرات و مقدار بسیار جزئی چربی، پروتئینو فیبر می باشد.

خواص داروئی:

  • زنجبیل سرشار از ویتامین های C، D و B، مواد معدنی مثل پتاسیم و کلسیم، منیزیم، مس و زینک می باشد. برای همین هم یک ماده انرژی زای قوی محسوب می گردد.
  • این گیاه همراه با گیاهان دیگر بعنوان تقویت نماینده معده و بدن، بادشکن و ضد نفخ بکار می رود .
  • زنجبیل تازه وشربت زنجبیل با چای زنجبیل در بدن گرما تولید کرده و بدین وسیله مواد سمی و زائد بدن را بصورت عرق از بدن خار می سازد .
  • زنجبیل همیار فوق العاده ای برای تسکین التهاب ها و دردهایی مثل روماتیسم و سردرد است. به خاطر این که مانع از تولید هورمون های التهاب زا می شوند.
  • برای تسکین روماتیسم: 1 میلی لیتر افشره خوراکی زنجبیل را در 30 میلی لیتر روغن گیاهی حل کنید. هر صبح و شب 6 قطره از این ترکیب را روی مناطق دردناک بدن قرار دهید تا درد تسکین پیدا کند.
  • برای مقابله با سردرد: 1 گرم زنجبیل خشک را در 150 تا 250 میلی لیتر آب به مدت 5 تا 10 دقیقه دم کنید. روزانه دو تا چهار فنجان از این دم کرده میل کنید.
  • زنجبیل بهترین داروی سرماخوردگی و گلو درد میباشد . هنگامی که حس کردید دچار سرماخوردگی شده اید چند بار چای زنجبیل بنوشید و اگر گلو درد درید علاوه بر آنکه چای آنرا میل می نمائید با آن نیز قرقره کنید .
  • زنجبیل را حتی برای کمپرس نیز می توان استفاده کرد که سموم بدن را خارج می سازد . برای این منظورابتدا چای زنجبیل استفاده کنید دستمالی را با آن آغشته و آب اضافی آنرا فشار داده در محل زخم یا درد بگذارید .
  • درمان نماینده یرقان است.
  • تقویت نماینده حافظه، بازنماینده کبد و قاطع بلغم است و رطوبات غلیظی که در روی جدار روده و معده چسبیده باشد، از بین می برد.
  • چربی های ضروری موجود در این ماده غذایی باعث می گردد جریان خون در بدن افزایش یابد و این به بهبود دردهای عضلانی و برطرف خستگی عضلاتی که از آنها کار کشیده اید، کمک می کند.
  • زنجبیل را جهت فلج و ضعف اعصاب تجویز کرده اند.
  • زنجبیل برای درمان اسهال ناشی از مسمومیت غذایی نیز مفید است.
  • تشنگی را برطرف می کند.
  • مخلوط زنجبیل با نبات و کندر را جهت جلوگیری از نفخ میوه های نارس تجویز کرده اند.
  • از آنجایی که زنجبیل حاوی آنتی اکسیدانی به نام شوگائول Shogaol است می تواند با پیشرفت بیماری آلزایمر مقابله کند.
  • اگر زنجبیل را کوبیده و روی آبگوشت بپاشند، درد مفاصل را تسکین می دهد.
  • زنجبیل مانع لخته شدن خون و گرفتگی رگ های خونی می گردد برای همین هم جریان خون را راحت تر می کند.
  • زنجبیل می تواند به عنوان ماده ای برای طراوت و تازگی بخشیدن به پوست نیز مورد استفاده قرار گیرد. می توانید اندکی نمک، یک قاشق سوپخوری آبلیمو و یک قاشق سوپخوری زنجبیل ریز خرد شده را با هم مخلوط کنید. سپس آنها را با فواصل 15 ثانیه ای در مایکروویو قرار دهید تا گرم گردد. بعد این مخلوط را به همه پوست تان بمالید و بعد بشویید. زنجبیل به پوست شما درخشندگی می دهد و ویتامین C موجود در آبلیمو به پوست تان نرمی و لطافت می بخشد.
  • اگر در هنگام مسافرت با هواپیما یا خودروی سواری دچار دل به هم خوردگی می شوید، خوردن زنجبیل شور یا شکر اندود را امتحان کنید.
  • ترکیبات موجود در زنجبیل مانند یک آنتی اکسیدان قوی عمل کرده و سلول ها را از گزند رادیکال های آزادی که باعث پیشرفت سرطان می شوند حفظ می کند.
  • مصرف زنجبیل به اندازه مصرف قرص ایبوبروفن در تسکین دردهای ناشی از قاعدگی موثر بوده است. شما می توانید دو قاشق سوپخوری ریشه زنجبیل تازه را به مدت 15 دقیقه در آب خیس کنید. سپس آن را صاف نمایید و به همراه چند قطره عسل یا آبلیمو بنوشید.
  • این گیاه برای خانم هائی که عادت ماهیانه آنها عقب می افتد نیز تجویز شده است .
  • زنجبیل برای غدد فوق کلیه مفید بوده و ترشح هورمون کورتیزول را از این غدد زیاد می کند و بیشتر خواص زنجبیل به همین دلیل می باشد.
  • افشره خوراکی زنجبیل حاوی خواص ملینی است که می تواند به برطرف یبوست کمک کند به این منظور دو قطره از افشره خوراکی زنجبیل را روی شکمتان چکانده و دایره وار در جهت عقربه های ساعت ماساژ دهید و یا اینکه یک قطره از این افشره را در یک قاشق روغن زیتون چکانده و قبل از غذا ببلعید.

طرز استفاده:

  • یک قاشق چایخوری پودر خشک زنجبیل و یا دو قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده تازه را در داخل قوری ریخته رویآن آب جوش بریزید و به مدت پنج دقیقه آنرا با حرارت ملایم دم کنید و سپس آنرا با عسل شیرین کرده و میل کنید .
  • چای زنجبیل هر چقدر بیشتر بماند و دم بکشد تند تر می گردد .حتی می توان چای زنجبیل را بعد از سرد شدن در داخل یخچال گذاشت و خنک کرد و مانند یک نوشابه سرد استفاده نمود .
  • برای تهیه شربت زنجبیل یک قسمت زنجبیل رنده شده را با سه قسمت عسل مخلوط کرده و در شیشه دربسته در یخچال نگهدری کنید و هر موقع خواستید مصرف کنید .
  • برای درست کردن تنتور زنجبیل می توانید از الکل 50 درجه استفاده نمائید . یک قسمت زنجبیل رنده شده را با سه قسمت الکل 50 درجه مخلوط کرده و داخل یک شیشه تیره رنگ بریزید و بمدت چهارده روز آنرا چند بار در روز تکان دهید . بعد ازاین مدت آنرا صاف کرده و در جای خشک و خنک نگهدری کنید .

موارد احتیاط:

  • روزانه بیش از 2 میلی گرم زنجبیل خشک که معادل 10 گرم زنجبیل تازه است مصرف نکنید.
  • در بچه ها زیر دو سال نباید استفاده گردد.
  • مصرف زیاد زنجبیل موجب سوزش سردلمی گردد.
  • افرادی که سنگ کلیه دارند، باید قبل از مصرف زنجبیل حتما با پزشک خود مشورت نمایند.
  • اگر داروهای رقیق نماینده خون مانند وارفارین و آسپیرین مصرف می کنید، زنجبیل نخورید
  • مصرف زیاد زنجبیل ممکن است با داروهای قلبی و دیابت تداخل نماید.
  • مصرف آن در دوران بارداری و شیردهی باید در حد متعادل باشد.
  • مصرف زیاد زنجبیل ممکن است باعث اختلالات سیستم عصبی مرکزی گردد.
  • افشره خوراکی زنجبیل برای زنان باردار و شیرده توصیه نمی گردد. توجه داشته باشید که درمان های گیاهی نیز می توانند آسیب رسان باشند.

گردآوری شده توسط گروه 7 گنج - اختصاصی 7 گنج

www.7ganj.ir

*** کپی برداری از مطلب فوق تنها در صورت لینک به این صفحه مجاز می باشد.

منبع: هفت گنج
انتشار: 25 خرداد 1399 بروزرسانی: 6 مهر 1399 گردآورنده: ojebavar.ir شناسه مطلب: 316

به "آشنایی با خواص و مضرات زنجبیل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آشنایی با خواص و مضرات زنجبیل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید