خواص عناب چیست؟ (آشنایی با فواید و خواص دارویی عناب)

به گزارش اوج باور، یکی از خواص عناب (Jujube) روشنی پوست است، همچنین از دیگر خواص عناب پیشگیری از مسائل قلبی و تسکین اعصاب است. با سایر خواص عناب آشنا شوید.

خواص عناب چیست؟ (آشنایی با فواید و خواص دارویی عناب)

از وبسایت ویکی پدیا دیدن نمایید.

عناب گونهای از درخت کنار است که ارتفاع آن تا 8 متر میرسد، نوعی از این درخت مستقیم و باریک است و نوعی دیگر به صورت کج و معوج بالا میرود. درخت عناب بومی مناطق گرمسیر است. کشت آن در شمال آفریقا، جنوب اروپا و نواحی مدیترانه رواج دارد. برگهای این درخت کوچک، زیبا، شفاف، متناوب و دندانهدار است. گلهای آن کوچک و به رنگ سبز مایل به زرد میباشد. به میوه این درخت عناب میگویند. اندازه و شکل آن شبیه به زیتون، دارای هسته که در ابتدا سبز و طعمش شبیه سیب و هنگام رسیدن قرمز رنگ، طعمش کمی شیرین و پوست آن چروک میشود. عناب را خرمای قرمز و خرمای چینی نیز میگویند.

قسمتهای مورد استفاده عناب، میوه ، بذر، برگ، پوست و ریشه آن است.

کاربرد عناب در ایران بیشتر به صورت میوه خشک است. مقدار خوراک میوه عناب تا 50 عدد در روز است ولی مصرف 10 تا 15 عدد عناب خشک یا تازه برای خوراک در چند روز مداوا کافی است.

عناب (Jujube)
طبع گیاه
  • معتدل
طریقه مصرف
  • دمنوش و جوشانده
  • مصرف خوراکی میوه عناب
خواص درمانی
  • مقوی مغز و حافظه
  • تسکین دهنده اضطراب و استرس، درمان بیخوابی
  • سلامت کلیه ها و تقویت کبد
  • تقویت دستگاه گوارش
  • درمان سرفه، سرماخوردگی و آنفلوانزا و انواع گلودرد
  • درمان نازایی
  • سلامت قلب و تصفیه خون
  • کاهش وزن
مضرات
  • کم شدن غرایز جنسی
  • غلظت خون
تداخل دارویی
  • داروهای رقیق کننده خون

خواص عناب (طبیعت و خواص درمانی)

عناب از نظر طب قدیم ایران معتدل است، البته ابن سینا اعتقاد داشت که عناب کمی سرد است.

خواص دارویی عناب به طور خلاصه عبارتند از:

  • عناب باعث روشنی پوست میشود و از بروز مسائل قلبی جلوگیری میکند.
  • عناب خشک رسیده خاصیت داروی مسکن دارد.
  • عناب به دلیل داشتن لعاب زیاد نرم کننده سینه و ضد سرفه است.
  • یکی از خواص عناب ملین بودن آن است، مخصوصا اگر آنرا با آب و یا شیر بجوشانید.
  • از خواص عناب زیاد کردن ادرار است.
  • عناب آرام کننده اعصاب است و اگر از بی خوابی رنج میبرید شبها عناب مصرف کنید.
  • مصرف عناب خون را تمیز میکند.
  • جوشانده پوست درخت عناب داروی ضد اسهال است.
  • این گیاه آسم و تنگی نفس را برطرف میکند.
  • برای معالجه و التیام زخمهای کهنه ،گرد ریشه خشک شده عناب را روی آنها بگزارید.
  • از خواص عناب افزایش رشد مو است.
  • عناب حافظه را تقویت و کم اشتهایی را برطرف میکند.
  • جویدن عناب دندانها را درمقابل پوسیدگی مقاوم میکند.
  • جوشانده عناب گرفتگی صدا را برطرف میکند.
  • برای برطرف کردن ورم چشم میتوانید عناب را به چشم بمالید.
  • یکی دیگر از خواص عناب ایجاد آرامش و تسکین اعصاب پس از مصرف دمنوش آن است، هرگاه که احساس غمگینی کرده و گریه میکنید، یک فنجان دم کرده عناب شما را آرام و شاد میکند.
  • از خواص عناب پیشگیری از سرطان است، به این منظور عناب را با کاهو بخورید.
  • چای عناب باعث ترمیم بافتهای آسیب دیده و تقویت عضلات میشود.

طرز استفاده و مقدار مصرف

جوشانده عناب: 50 گرم عناب را در یک لیتر آب ریخته و بجوشانید تا حجم آن دو سوم شود.

جوشانده عناب و جو : 14 دانه عناب را با 25 گرم جو پوست کنده مخلوط کرده و در 2 لیتر آب ریخته و آنقدر بجوشانید تا جو به اصطلاح شکفته شود و 5/ 1لیتر آّب باقی بماند. این جوشانده را بگذارید تا ته نشین شود، سپس روی آنرا بردارید و بنوشید .

خیس کرده عناب : تعداد 20 دانه عناب را با 30 دانه مویز دانه گرفته و 30 دانه سه پستان و 17 گرم شاخه گلدار بنفشه در نیم لیتر آب خیس کنید و بگذارید تا صبح بماند، سپس آنرا صاف کرده و با 50 گرم شیر خشت و 50 گرم ترنجبین مخلوط کنید تا کاملا حل شود سپس قدری گلاب به آن اضافه کرده و بنوشید .

مضرات عناب (عوارض جانبی، موارد احتیاط و منع مصرف)

عناب در اشخاص سرد مزاج تولید گاز و نفخ میکند. چنین افرادی باید عناب را با شکر و مویز بخورند. ضمناً عناب نیروی جنسی را کم میکند، بنابراین باید با غذاهای محرک مانند عسل خورده شود.

کسانی که غلظت خون بالایی دارند از مصرف عناب خودداری کنند.

عناب نارس و سبز، بیمزه و گس است و قابل خوردن نیست، زیرا سنگین و خیلی دیر هضم است، به همین علت توصیه اکید این است که قبل از رسیدن مصرف نشود.

منبع: setare.com
انتشار: 12 آبان 1399 بروزرسانی: 12 آبان 1399 گردآورنده: ojebavar.ir شناسه مطلب: 566

به "خواص عناب چیست؟ (آشنایی با فواید و خواص دارویی عناب)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خواص عناب چیست؟ (آشنایی با فواید و خواص دارویی عناب)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید