4 دلیل زود خالی کردن باتری لپ تاپ
به گزارش اوج باور، باتری لپ تاپ تان خالی شده و نمی دانید علت آن چیست و چگونه باتری را عوض کنید؟ ما اینجا هستیم تا به شما علل مختلف خالی کردن باتری لپ تاپ را گفته و برای هر کدام راه حلی ارائه دهیم. شما چه لپ تاپ آکبند داشته باشید و چه استوک، در هر دو صورت امکان خالی شدن زود هنگام باتری آن وجود دارد. این موضوع کاملاً تعیین است که وقتی یک دستگاه خاموش باشد، باتری آن خالی نمی گردد؛ اما این موضوع در خصوص باتری خراب لپ تاپ صدق نمی کند.
برای این که بدانید دقیقاً مشکل کار از کجا است، باید این موضوع را در نظر بگیرید که همواره مشکل از خود باتری نیست و ممکن است بعضی نرم افزار ها سبب خالی کردن باتری لپ تاپ شوند. در بعضی مواقع امکان دارد که قصد بیرون رفتن داشته باشید و بخواهید که لپ تاپ را هم به همراه خود ببرید. قطعاً پیش از بیرون رفتن شارژ لپ تاپ خود را پر می کنید. چنانچه در این شرایط هم لپ تاپ شارژ خود را به صورت ناگهانی از دست بدهد، شما باید علت به وجود آمدن مشکل را جویا شوید و سعی کنید که آن را رفع کنید.
نکات کلیدی
- عمر مفید باتری لپ تاپ بین 3 الی 5 سال است.
- در صورتی که باتری سالم باشد، بین 1/5 الی 6 ساعت شارژ نگه می دارد.
- باز نگه داشتن چندین نرم افزار به طور همزمان روی سیستم، وصل بودن اتصالات مختلف و زیاد بودن نور نمایشگر از جمله دلایلی هستند که موجب خالی شدن باتری می شوند.
علت زود خالی کردن باتری لپ تاپ
دشارژ باتری لپ تاپ به عوامل متعددی بستگی دارد. این موضوع چیزی نیست که بتوان ساده از آن گذشت یا این که آن را نادیده گرفت؛ به همین علت شما باید سریعا علت ایجاد مشکل را جویا شده و هرچه زود تر برای حل آن و تعمیر لپ تاپ اقدام کنید. چنانچه می خواهید علت باتری خالی کردن لپ تاپ را بفهمید، در ادامه این بخش ما را همراهی کنید.
1. استفاده از نرم افزارهای گوناگون به صورت همزمان
اگر به تازگی لپ تاپ خود را خریداری نموده اید و از سلامت باتری آن اطمینان کامل دارید، اما می خواهید بدانید علت زود خالی شدن باتری لپ تاپ دقیقا از چیست، بهتر است ببینید در لحظه از چند نرم افزار استفاده می کنید. وقتی به صورت همزمان چند نرم افزار را اجرا نموده و از آن ها استفاده می کنید، لپ تاپ برای کار کردن هر کدام از آن ها میزانی از شارژ خود را از دست می دهد. در این شرایط است که ناگهان می بینید باتری لپ تاپ تان خالی شده است.
این که همزمان در حال استفاده از چند نرم افزار باشید و بخواهید که انرژی آن تمام نگردد، انتظاری دور از واقعیت دارید. تخلیه باتری لپ تاپ در این زمان امری طبیعی است و در صورت روشن باقی ماندن دستگاه ، انرژی آن به سرعت تخلیه می گردد. برای رفع این مشکل بهتر است که تنظیمات باتری را مورد آنالیز قرار بدهید.
2. وصل بودن اتصالات مختلف به لپ تاپ؛ علت خالی کردن باتری لپ تاپ
لازم نیست حتماً دستگاه های حرفه ای پر مصرف را روی لپ تاپ خود وصل کنید تا شاهد خالی شدن باتری آن باشید؛ اتصال چند دستگاه کوچک به لپ تاپ هم می تواند باتری آن را خالی کند. شرکت سازنده هر مارک از لپ تاپ برای دستگاه خود ظرفیت معینی را در نظر می گیرد و در صورت اتصال چندین دستگاه به آن، خالی شدن باتری لپ تاپ به راحتی امکان پذیر است.
می توان از هارد اکسترنال، ماوس، فلش یو اس بی، وب کم جانبی، کارت خوان SD و… به عنوان بعضی از این اتصالات که باتری لپ تاپ را خالی می نمایند نام برد. تمامی اتصالات نام برده به وسیله سیم یا کابل به لپ تاپ متصل می شوند. بعلاوه بعضی از اتصالات مانند: بلوتوث و وای فای بدون کابل به لپ تاپ متصل شده و باتری آن را خالی می نمایند.
3. کاسته شدن از عمر مفید باتری
تمامی باتری ها دارای یک عمر مفید هستند که باید از زمان استفاده از دستگاه آن را تخمین بزنید.تخلیه باتری لپ تاپ پس از گذشت این عمر مفید، بسیار طبیعی بوده و باید آن را تعویض کنید اما عمر مفید باتری لپ تاپ چند سال است؟
عمر مفید باتری یک لپ تاپ حدود 3 تا 5 سال است و به احتمال زیاد بعد از گذشت این زمان با مشکل خالی شدن باتری لپ تاپ روبرو می شوید. از آنجایی که کار باتری این است که انرژی شیمیایی را گرفته و آن را تبدیل به انرژی الکتریکی کند؛ مسلماً پس از گذشت چند سال این باتری با این حجم کار ضعیف می گردد.
4. زیاد بودن نور صفحه نمایش لپ تاپ؛ علت خالی کردن باتری لپ تاپ
یکی از علت های دشارژ باتری لپ تاپ می تواند موضوع نور زیاد صفحه آن باشد. شما حتی اگر نور صفحه موبایل خود را هم زیاد کنید، می بینید که پس از گذشت مدت زمان کمی، باتری آن خالی می گردد. بعلاوه وقتی پنل صفحه نمایش لپ تاپ شما از کیفیت بالایی برخوردار بوده و پیکسل های زیاد تری برای نمایش تصویر داشته باشد، مصرف باتری آن هم افزایش می یابد.
باتری لپ تاپ چند ساعت شارژ نگه میدارد؟
خالی شدن باتری لپ تاپ یکی از معضلاتی است که ممکن است هر فردی با آن روبرو گردد؛ بسیاری از افراد باتری لپ تاپ خود را فول شارژ (100%) نموده و کابل شارژر را از دستگاه جدا می نمایند. در این صورت انتظار می رود لپ تاپ در صورت نداشتن خرابی باتری، شارژ را به مدت زیادی در خود نگه دارد.
البته قرار داشتن شارژ در لپ تاپ زمان معینی ندارد و عوامل زیادی در کم یا زیاد شدن این زمان دخیل هستند. میانگین زمانی که یک باتری لپ تاپ می تواند شارژ را در خود نگه دارد، 1.5 تا 6 ساعت است.
خالی شدن باتری لپ تاپ در حالت فول شارژ هم ممکن است و این موضوع ارتباط مستقیمی با میزان استفاده از لپ تاپ، برنامه های نصب شده روی آن، ظرفیت باتری لپ تاپ و… دارد. هرچه میزان mah باتری لپ تاپ بیشتر باشد، شارژ بیشتری را در خود جای می دهد.
خالی شدن باتری لپ تاپ در حالت خاموش
مطمئناً این موضوع که خالی کردن باتری لپ تاپ در حالت خاموش هم امکان پذیر است، کمی تعجب بر انگیز خواهد بود. بروز این مشکل دارای علل مختلفی است که باید آن ها را آنالیز کنید؛ و گر نه چه علتی دارد که وقتی باتری لپ تاپ سالم باشد، در زمان خاموش هم شارژ خود را از دست بدهد؟ یکی ار مهم ترین عواملی که سبب از دست رفتن شارژ باتری لپ تاپ هنگام خاموشی می گردد، قرار گیری دستگاه روی حالت sleep است. در این زمان دستگاه برای این که اطلاعات را نگه دارد، از شارژ باتری استفاده می نماید.
اگر شما دستگاه خود را روی این حالت قرار دادید، باید بدانید که علت اصلی خالی شدن باتری لپ تاپ مربوط به حالت sleep آن است. اگر دستگاه خود را روی این حالت قرار ندادید و باز هم هنگام خاموش بودن، شارژ باتری آن خالی شد، باید علت اصلی را بیابید. علت دیگر خالی شدن باتری لپ تاپ در حالت خاموش وجود ایراد و خرابی در قسمت سخت افزاری دستگاه است. وقتی مدار شارژ و باتری لپ تاپ خراب باشد می تواند عاملی برای بروز این مشکل گردد.
خرابی مدار شارژ سبب اتصالی کردن مادربرد شده و چنانچه باتری کیفیت اولیه خود را از دست دهد، این 2 عامل باعث تخلیه باتری لپ تاپ خواهند شد. وقتی باتری نتواند شارژ را در خود نگه دارد، فرقی نمی نماید که حالت خاموش باشد یا روشن؛ در هر دو حالت خالی از شارژ می گردد.
برای تعمیر لپ تاپ در محل از برترین متخصصین شهر خود قیمت بگیرید.
محاسبه قیمت برای شما
راه های جلوگیری از شارژ خالی کردن لپ تاپ
یکی از برترین تکنیک ها برای جلوگیری از شارژ خالی کردن لپ تاپ این است که پس از فهمیدن علت به وجود آمدن آن، سریعا مشکل را رفع کنید. به عبارتی دیگر جلوی ضرر را هر وقت بگیرید، منفعت است. مطمئناً هیچ فردی دوست ندارد با این مشکل رو به رو گردد؛ پس اگر شما هم نمی خواهید خالی کردن باتری لپ تاپ خود را مشاهده کنید، در ادامه با ما باشید.
1. کمتر کردن اتصالات متصل به لپ تاپ
چنانچه شما دستگاه ها یا کابل های متصل به لپ تاپ که غیر ضروری هستند را از آن جدا کنید، دستگاه تشخیص می دهد که لازم نیست برای آن قسمت انرژی هدر دهد. در این حالت باتری لپ تاپ انرژی درون خود را ذخیره نموده و مدت زمان بیشتری دستگاه را روشن نگه می دارد.
2. کم کردن نور پس زمینه صفحه لپ تاپ
اگر نور صفحه نمایش لپ تاپ شما زیاد است و همواره باتری آن زود شارژ خالی می نماید، بهتر است هرچه سریع تر برای کم کردن نور صفحه اقدام کنید. یکی از کارهایی که می توانید در این جهت انجام دهید، گذاشتن لپ تاپ روی حالت شب است تا بتوانید به برترین شکل از خالی کردن باتری لپ تاپ خود جلوگیری کنید.
3. چگونگی حل مشکل خالی شدن باتری لپ تاپ در حالت خاموش
برای این که مشکل را به خوبی رفع کنید، ابتدا باید علت اصلی به وجود آمدن آن را بیابید. اگر همواره لپ تاپ را روی حالت sleep می گذارید، بهتر است این گزینه را فراموش نموده و با hibernate آشنا شوید؛ با قرار دادن لپ تاپ روی این حالت هم لازم نیست که نگران حذف شدن اطلاعات صفحه خود باشید. اگر دشارژ باتری لپ تاپ از باتری یا مدار شارژ آن باشد هم باید با آزمایش های مختلف مشکل را رفع کنید.
برای این که بسنجید باتری لپ تاپ تان سالم است یا خیر، می توانید باتری سالم را جایگزین آن کنید؛ اگر لپ تاپ با این باتری به خوبی کار کرد، یعنی باتری دستگاه خراب شده است؛ چنانچه باز هم لپ تاپ مشکل داشت، باید عیب را از مدار شارژ جویا شوید.
بیشتر بخوانید: 11 علت خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ و راه چاره آن
در نتیجه
یکی از معضلات همیشگی افرادی که لپ تاپ دارند، خالی شدن باتری دستگاه است. خالی کردن باتری لپ تاپ علل مختلفی دارد که شما با رفع آن ها می توانید درست مانند روز اول از لپ تاپ تان بهره ببرید. البته اگر قصد دارید لپ تاپ را خود به تنهایی تعمیر یا باتری آن را تعویض کنید، باید مهارت کافی و لازم را داشته باشید. خصوصاً اگر علت خالی شدن شارژ از خرابی باتری باشد، شما باید برای عوض کردن آن، لپ تاپ را به فردی متخصص بسپارید؛ چراکه این کار زمان بر بوده و احتیاج به وسایل و ابزار خاصی دارد. اگر مشکل آن چنان بزرگ نبود (مانند نور زیاد صفحه) خود تان هم می توانید آن را حل کنید.
منبع: آچاره