طرز تهیه کیک عید قربان ساده و خوشمزه
به گزارش اوج باور، کیک عید قربان یکی از کیک های مجذوب کننده و خوش طعم در دنیای قنادی به شمار میرود که بیشتر برای عید قربان و جشن های مرتبط با آن تهیه می گردد. این کیک اسفنجی با ترکیب عطر هل، گلاب و خامه کشی مجذوب کننده می تواند یک دسر مناسبتی خاص برای پذیرایی در این روز به حساب آید. پس طرز تهیه کیک عید قربان را بخوانید تا مرحله به مرحله، پخت و تزیین آن را پیش ببرید.

مواد لازم برای تهیه کیک عید قربان
- تخم مرغ شش عدد
- آرد 150 گرم
- شکر 150 گرم
- آب جوش یک چهارم پیمانه
- کرم تارتار یک چهارم قاشق چای خوری
- وانیل یک چهارم قاشق چای خوری
- بیکینگ پودر یک دوم قاشق چای خوری
مواد لازم برای تزیین کیک
- خامه فرم گرفته 250 گرم
- مارشمالو 15 تا 20 عدد
- ژله بریلو به میزان لازم
طرز تهیه کیک عید قربان
مرحله اول: فر و قالب را آماده کنید
پایه کیک عید خوشمزه مجلسی، بیشتر دستور کیک اسفنجی ساده است؛ پس در اولین مرحله از طرز تهیه کیک عید قربان مانند دیگر دستورهای تهیه کیک و شیرینی باید فر و قالب را آماده کنید. فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن کنید تا گرم گردد. سپس دو قالب گرد 22 سانتی متری انتخاب و داخل آن ها کاغذ روغنی پهن کنید.
مرحله دوم: تخم مرغ ها را آماده کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه کیک عید قربان باید سفیده و زرده تخم مرغ ها را جدا کنید سپس زرده های تخم مرغ را به همراه میزان کمی آب جوش و شکر با سرعت تند هم زن، هم بزنید. زرده ها را باید تا جایی هم بزنید که سفید و کشدار گردد. در ظرفی دیگر سفیده های تخم مرغ را به همراه کرم تارتار و مابقی شکر را تا جایی هم بزنید که حجیم و کشدار گردد و دیگر از کاسه برنگردد. با این دستور از پس طرز تهیه کیک اسفنجی خامه ای هم برخواهید آمد.
نکته 1: کرم تارتار یا همان پودر تارتار در تهیه کیک عید قربان منجر به پایداری کف سفیده ها، عدم بازگشت سفیده ها به حالت مایع و بافت اسفنجی تر آن می گردد.
نکته 2: در صورت عدم دسترسی به کرم یا همان پودر تارتار از میزان کمی آب لیموی تازه بهره ببرید.
مرحله سوم: مواد خشک را آماده کنید
در سومین مرحله از طرز تهیه کیک عید قربان باید آرد را به همراه وانیل و بیکینگ پودر مخلوط و دو بار الک کنید. حال میزانی از سفیده را به همراه آرد داخل ظرف زرده بریزید. مخلوط را با لیسک به صورت دورانی و در یک جهت هم بزنید تا پف کیک تان نخوابد. در ادامه مابقی مواد را به همین ترتیب در چند مرحله بریزید و با لیسک هم بزنید.
نکته: مایه کیک را باید به گونه ای دورانی هم بزنید که مواد از زیر به رو مخلوط گردد.
مرحله چهارم: کیک را بپزید
در چهارمین مرحله از طرز تهیه کیک عید قربان باید مایه کیک را صورت کاملا مساوی بین قالب ها تقسیم کنید. قالب ها را دو تا سه بار به سطح زمین بکوبید. این کار به سبکی کیک ها و از بین رفتن حباب های اضافه یاری می نماید. در ادامه قالب ها را در طبقه وسط فر به مدت 30 تا 45 دقیقه بگذارید.
در نهایت کیک ها را از فر بیرون بیاورید. زمان دهید تا کیک ها داخل همان قالب های خودشان خنک شوند تا راحت تر بیرون بیایند. خواندن طرز تهیه کیک اسفنجی با پف زیاد در تهیه این رسپی بسیار یاری تان خواهد نمود.
نکته: در مدت زمان گفته شده در فر را به هیچ عنوان باز نکنید چرا که پف کیک می خوابد.
تزیین کیک عید قربان
مرحله اول: کیک ها را خامه کشی کنید
در اولین مرحله از تزیین کیک عید قربان باید کیک ها را بعد از خنک شدن از قالب ها بیرون بیاورید. آن ها را روی سطح کارتان بگذارید. با یاری لیسک میزانی از خامه را بردارید و به آرامی روی کیک بمالید.
دقت داشته باشید که تمام سطح کیک را خامه بپوشاند. حال کیک دوم را روی کیک اول بگذارید و تمام سطح کیک را خوب خامه کشی کنید. اگر کیک را با دستور کیک شکلاتی درست کردید یا از خامه شکلاتی برای روی آن استفاده کردید حتما مطلب تزیین کیک شکلاتی را بخوانید تا ایده بگیرید.
مرحله دوم: مارشمالوها را بچسبانید
در دومین مرحله از تزیین کیک عید قربان باید مارشمالوها را به آرامی از عرض نصف کنید. سپس به سطح و روی کیکی که خامه زده اید، بچسبانید. 2 عدد مارشمالو را در شکر صورتی بزنید و آن را با دست کمی فشار دهید. این 2 عدد مارشمالو را به عنوان گوش های گوسفند در تزیین کیک عید قربان به کار ببرید.
حال با یاری قلموی خوراکی یا بریلو قهوه ای یا مشکی چشم و ابرو برای گوسفند روی کیک بکشید.در آخر با بریلو صورتی یک بینی کوچک هم بگذارید. کیک عیدی قربان تان آماده پذیرایی و سرو برای عزیزان تان است. از خواندن تزیین کیک ساده خانگی با هفت ایده مجذوب کننده غافل نشوید که در ایده گرفتن بسیار یاری تان خواهد نمود.
نکات تکمیلی تهیه کیک عید قربان
پایه و اساس کیک های مجلسی مانند کیک عید قربان، کیک اسفنجی ساده است. پس برای تهیه یک کیک عالی و زیبا در پذیرایی از میهمان هایتان در روز عید قربان، نکات تکمیلی زیر را بخوانید و از آن غافل نشوید.
تزیین کیک عید قربان با خمیر فوندانت
کیک عید قربان تنها مخصوص پذیرایی در روز عید نیست بلکه می توان آن را به عنوان هدیه ای خاص برای تازه عروس ها یا جشن تولدهایی که با این روز مصادف شده اند، تهیه و تزیین کرد. یکی از مجذوب کننده ترین و مجلسی ترین تزیین ها برای کیک عید قربان، تهیه خمیر فوندانت و استفاده از آن است.
در تزیین کیک عید قربان با یاری خمیر فوندانت باید کمی پودر قند روی سطح کارتان بپاشید. خمیر فوندات را با ضخامت دلخواه با یاری وردنه باز کنید. حال خمیر فوندانت سفید را به آرامی روی کیک بیاندازید. سپس میزانی از خمیر فوندانت را بردارید و کمی رنگ ژله ای خوراکی به آن اضافه کنید. در نهایت با فوندانت های رنگی ، هر طرحی در ذهنتان دارید را پیاده نموده و روی کیک بگذارید.
طرح گوسفندهای کوچک، بزرگ، مزرعه یا نوشته بسیار مجذوب کننده است که با قلوی خوراکی می توانید رنگ و لهابی دیگر به آن ها بدهید. از دیگر کیک هایی که با خمیر فوندانت می توان آن را به زیبایی تزیین کرد طرز تهیه مینی کیک ساده است.
عطر و طعم کیک عید قربان
کیک عید قربان را می توان با توجه به ذائقه و سلیقه شخصی با عطرها و طعم های متنوعی تهیه کرد. از رایج ترین ترکیبات معطر می توان به زعفران، هل، گلاب و پوست پرتقال رنده شده اشاره نمود که به کیک، رایحه ای دل انگیز و طعمی خاص می بخشند. بعلاوه برای تهیه کیکی لایه ای و مجلسی تر، می توانید از فیلینگ خامه ای به همراه فیلینگ پوره میوه، خرده آجیل یا فیلینگ موز و گردو در میان لایه ها بهره ببرید تا بافتی لطیف تر و طعمی متفاوت ایجاد گردد.
مدلهای تزیین کیک عید قربان
کیک عید قربان را با کمی تزیین می توانید رنگ و لعابی دیگر به آن بدهید؛ برای این کار نیازی به مواد یا ابزار خاصی ندارید و گاهی با ساده ترین مواد در دسترس هم می توانید کیک تان را با سلیقه و ذائقه خودتان به برترین شکل تزیین کنید. در ادامه راه های ساده ای را بیان خواهیم کرد تا به یاری تان بیاید:
تزیین کیک با خامه و شکلات
در بالا تزیین کیک با خامه و مارشمالو به صورت ساده شرح داده شده است حال در صورت عدم دسترسی به مارشمالو می توانید اطراف کیک تان را با شکوفه های ریز یا درشت خامه کنار هم پر کنید؛ این کار را به شکلی باید انجام دهید که در ظاهر پشم گوسفند به نظر بیاید. روی کیک را خالی بگذارید تا با یاری سس شکلاتی یا قلم موی خوراکی روی آن بنویسید عید قربان مبارک. برای چشم و دهن گوسفند هم می توانید از شکلات های چیپسی بهره ببرید.
تزیین با پودر قند و شابلون عید
تزیین با پودر قند یکی از ساده ترین تزیین ها است که دیگر نیازی به خامه کشی کیک ندارید؛ با یاری شابلون های زیبا و مرتبط مانند ماه، ستاره، گوسفند یا عید مبارک روی کیک و شابلون ها پودر قند بپاشید در نتیجه کیکی با ظاهر حرفه ای خواهید داشت.
با توجه به ذائقه و سلیقه تان می توانید از آجیل های خردشده، سس شکلاتی یا لعاب پرتقالی هم بهره ببرید. در این دستور از طرز تهیه کیک پرتقالی زعفرانی با بدون فر هم می توانید بهره ببرید.
منبع: کتاب کاله