16 روش آسان جلوگیری از آب انداختن ماست خانگی
به گزارش اوج باور، آیا می دانید راه های جلوگیری از آب انداختن ماست چیست یا چه کنیم تا ماست خانگی آب نیندازد؟ ماست خانگی در بسیاری از مواقع شل می گردد یا خیلی زود آب می اندازد. اما دلیل آب انداختن روی ماست چیست؟ و اگر ماست خانگی آب انداخت چه کنیم؟ این ها سوالاتی هستند که احتمالاً خیلی از ما در زمان درست کردن ماست خانگی از خود می پرسیم. بهتر است بدانید که راهکارهای ساده اما مؤثری برای جلوگیری از آب انداختن ماست و درست کردن یک ماست سفت و قالبی وجود دارد. در این مقاله از در می توانید با چند دلیل آب انداختن ماست و راه های جلوگیری از آب انداختن ماست آشنا شوید.
دلیل آب انداختن روی ماست چیست؟
معمولاً دلایل زیادی موجب آب انداختن ماست می گردد. در صورتی که سطح اسیدی ماست پایین باشد و یا ماست در زمان آماده شدن و به اصطلاح بستن تکان بخورد قطعا آب می اندازد. از طرف دیگر نامناسب بودن مایه ماست نیز یکی دیگر از دلایلی است که موجب آب انداختن ماست خانگی می گردد.
اما دلایل آب انداختن ماست تنها به همین چند مورد خلاصه نمی گردد. در ادامه می توانید با مهم ترین دلیل های آب انداختن ماست خانگی آشنا شوید.
- پایین بودن سطح اسیدی ماست
- تکان خوردن ماست در زمان آماده شدن
- نامناسب بودن مایه ماست
- داغ بودن حرارت ماست در زمان اضافه کردن مایه ماست
- قرار گرفتن ماست در فضای گرم برای مدت طولانی
- جوشاندن شیر با حرارت بالا
- کم بودن چربی شیر
- نداشتن نمک یا شکر کافی
- پاستوریزه و هموژنیزه نبودن مایه ماست
پیشنهاد می کنیم مقاله را هم مطالعه کنید.
ضمناً برای خرید می توانید به صورت و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
راه های جلوگیری از آب انداختن ماست
چه کنیم تا ماست خانگی آب نیندازد؟ پاسخ به این سوال ساده است. روش های زیادی برای در خانه وجود دارد که اگر آن ها را رعایت کنید، ماست شما تکه ای و سفت می گردد و آب نمی اندازد. در ادامه می توانید با راههای جلوگیری از آب انداختن ماست آشنا شوید.
1- از شیر پرچرب بهره ببرید
یکی از راه های جلوگیری از آب انداختن ماست و درست کردن یک ماست سفت و تکه ای در خانه، استفاده از شیر پرچرب است. چربی موجود در ماست موجب افزایش غلظت آن می گردد. بهتر است برای تهیه ماست از شیر پرچرب محلی یا شیر کامل که غلظت بیشتری دارد، بهره ببرید.
می توانید از جمله شیر پرچرب از برندهای معتبر بازار را با بالاترین کیفیت به روش های حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
2- میزانی خامه به شیر اضافه کنید
اگر به هر دلیلی به شیر پرچرب محلی دسترسی ندارید و یا احساس می کنید، چربی شیر کم است، می توانید میزانی خامه ساده به شیر اضافه کنید. برای این کار باید ابتدا خامه را با یک لیوان شیر ترکیب کنید و سپس آن را به بقیه شیر اضافه کنید.
این کار چربی شیر را افزایش می دهد موجب سفت شدن ماست و جلوگیری از آب انداختن آن می گردد.
در صورت تمایل می توانید را به صورت حضوری و اینترنتی از فروشگاه های بخرید.
3- شیر را بیشتر روی شعله ملایم گاز بجوشانید
از دیگر راه های جلوگیری از آب انداختن ماست می توان به جوشاندن بیشتر شیر اشاره نمود. برای سفت شدن ماست و جلوگیری از آب انداختن آن می توانید شیر را برای مدت طولانی تری با شعله ملایم بجوشانید.
دمای شیر در زمان جوشاندن باید حدود 160 تا 180 درجه سانتی گراد باشد. بهتر است شیر برای 20 تا 30 دقیقه با این دما بجوشد. جوشاندن شیر موجب می گردد تا شبکه قوی تری در هنگام قرار گرفتن در معرض اسید لاکتیک از خود نشان دهند.
درواقع با جوشاندن شیر، ماست شما غلظت بیشتری پیدا می نماید و از آب انداختن ماست جلوگیری می نماید. از قلم نیاندازید که برای جوشاندن شیر باید شعله گاز را روی حرارت ملایم تنظیم کنید، در غیر این صورت ماست شما شل می گردد و آب می اندازد.
4- ماست را چکیده کنید
یکی از ساده ترین راه های جلوگیری از آب انداختن ماست چکیده کردن ماست است. برای این کار باید ماست را داخل یک پارچه نخی تمیز بریزید و آن را برای چند دقیقه تا چند ساعت از یک سطح بالاتر آویزان کنید تا آب اضافی از آن خارج گردد. یک ظرف مناسب هم زیر پارچه نخی بگذارید تا آب ماست در آن بریزد. هر چقدر بیشتر ماست را در این حالت قرار دهید، سفت تر و چکیده تر و کم آب تر خواهد شد.
5- از شیر خشک هم بهره ببرید
برای جلوگیری از آب انداختن ماست می توانید به ازای هر 3 تا 4 لیوان شیر، از 1 تا نصف لیوان شیر خشک هم بهره ببرید. این کار به راحتی ماست شما را سفت تر می نماید و جلوی آب انداختن آن را می گیرد.
6- از ژلاتین یاری بگیرید
اضافه کردن 1 قاشق غذاخوری پودر ژلاتین به ازای هر 3 تا 4 لیوان شیر می تواند به سفت شدن ماست و جلوگیری از آب انداختن ماست یاری کند. برای این کار باید ژلاتین را در یک لیوان شیر سرد بریزید. سپس شیر را گرم کنید تا ژلاتین در آن حل گردد. سپس آن را به بقیه شیر اضافه کنید تا ماست شما سفت تر گردد.
برای خرید می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
7- میزانی پکتین به شیر اضافه کنید
یکی دیگر از راه های جلوگیری از آب انداختن ماست اضافه کردن میزانی پکتین به شیر است. برای این کار باید 2 لیوان شیر را در مخلوط کن بریزید و سپس 2 قاشق چای خوری پکتین به آن اضافه کنید. مواد را با هم ترکیب کنید.
ترکیب شیر و پکتین را به بقیه شیر اضافه کنید. شیر را روی حرارت قرار دهید تا گرم گردد. برای اثربخشی بیشتر می توانید میزان کمی شکر هم به شیر اضافه کنید. این روش برای تهیه ماست های لبنی و گیاهی موثر است و درست مثل ژلاتین موجب سفت شدن ماست می گردد.
8- از نشاسته ذرت یاری بگیرید
برای جلوگیری از آب انداختن ماست می توانید 1/4 لیوان فرانسوی دسته دار نشاسته ذرت را به 3 تا 4 لیوان شیری که گرم نموده اید و بعد سرد شده است، اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم ترکیب کنید. این کار موجب می گردد ماست شما تکه ای و سفت گردد و آب نیندازد. پیشنهاد می کنیم مقاله را هم مطالعه کنید.
9- ماست را تکان ندهید
یکی از دلایل آب انداختن ماست این است که بعد از اضافه کردن مایه ماست آن را تکان می دهید. زمانی که مایه ماست را به شیر اضافه کردید، باید روی ظرف آن را بپوشانید و در فضای آشپزخانه قرار دهید. تکان دادن ظرف ماست، از سفت شدن آن جلوگیری می نماید.
10- به دمای شیر توجه کنید
زمانی که قصد دارید مایه ماست را به شیر اضافه کنید، دمای شیر شما باید حدود 40 درجه سانتی گراد باشد. در این زمان اگر انگشت خود را در شیر فرو ببرید، احساس گرمی می کنید، اما دست شما نمی سوزد. داغ بودن شیر در زمان اضافه کردن مایه ماست موجب آب انداختن ماست شما می گردد.
11- ماست را در فضای گرم نگذارید
درست است که ماست برای آماده شدن باید در محیط آشپزخانه یا یک فضای نسبتا گرم قرار بگیرد، اما اگر دمای اتاق زیاد باشد و یا آن را در کنار بخاری یا شومینه قرار دهید، قطعا ماست شما خراب می گردد. این کار موجب آب انداختن ماست و ترش شدن آن می گردد.
12- ماست را ساعت طولانی بیرون از یخچال نگذارید
در طرز تهیه ماست سفت خانگی بهتر است حدود 3 تا 6 ساعت آن را در فضای آشپزخانه قرار دهید. زمانی که ماست سفت شد، می توانید آن را به یخچال منتقل کنید. این کار از ترش شدن ماست و آب انداختن آن جلوگیری می نماید.
13- میزانی نمک یا شکر به مایه ماست اضافه کنید
دلیل آب انداختن ماست می تواند کمبود نمک یا شکر در مایه آن باشد. بنابراین، با افزودن میزان کمی از این مواد به مایه ماست می توانید به سفت شدن و آب نینداختن ماست یاری کنید.
برای خرید و می توانید به صورت حضوری و اینترنتی به وسیله فروشگاه های اقدام کنید.
14- آگار یا ژلاتین گیاهی اضافه کنید
افزودن آگار، گلاتین یا همان ژلاتین گیاهی یکی از دیگر از روش های جلوگیری از آب انداختن ماست است. برای این منظور، قبل از آن که شیر را حرارت دهید و مایه ماست را اضافه کنید باید به ازای هر 3 لیوان فرانسوی دسته دار شیر، نصف لیوان فرانسوی دسته دار پودر آگار را در آن حل کنید.
سپس، شیر را روی حرارت ملایم بگذارید و تقریبا 10 دقیقه صبر کنید تا ژلاتین گیاهی کاملا با شیر ترکیب گردد. باقی مراحل را طبق دستور تهیه ماست خانگی دنبال کنید.
15- از مایه مرغوب و تازه برای ماست زدن بهره ببرید
استفاده از مایه نامرغوب و کهنه می تواند موجب آب انداختن ماست گردد. بنابراین، در هنگام انتخاب مایه ماست دقت نموده و آن را از فروشگاه های معتبر بخرید.
16- ماست را در ظروف مناسب نگهداری کنید
ظروف شیشه ای از برترین گزینه هایی هستند که می توانید در آن ها ماست بیندازید یا ماست خانگی را نگهداری کنید. ضروری است درب این ظروف را کاملا بسته نگهدارید.
سوالات متداول درباره روش های پیشگیری از آب انداختن ماست
اگر ماست آب انداخت چه کنیم؟
اگر ماست خانگی شما به هر دلیلی آب انداخت می توانید آب ماست را جدا کنید یا ماست را در کیسه نخی بریزید و آن را چکیده کنید تا آب اضافی از ماست خارج گردد.
چه کنیم تا ماست خانگی آب نیندازد؟
از برترین راه های جلوگیری از آب انداختن ماست می توان به تنظیم دمای شیر در زمان تهیه ماست، استفاده از شیر پرچرب، اضافه کردن ژلاتین، شیر خشک، آگار، نشاسته ذرت و پکتین به شیر و بعلاوه چکیده کردن ماست اشاره نمود.
دلیل آب انداختن روی ماست چیست؟
مهم ترین دلیل آب انداختن روی ماست پایین بودن سطح اسیدی ماست، کم چرب بودن شیر، زیاد بودن دمای شیر برای ماست زدن، تکان خوردن ماست در زمان آماده شدن، نامناسب بودن مایه ماست و قرار گرفتن ماست در فضای گرم است.
اگر ماست کاملا شل و آبکی شد چکار کنیم؟
در این صورت، بهتر است ماست را به پنیر تبدیل کنید. برای این کار پس از حرارت دادن ماست، میزانی مایه پنیر یا قرص پنیر به آن اضافه کنید. به این ترتیب، می توانید یک پنیر خانگی خوشمزه تهیه کنید.
منابع: ،
منبع: افق کوروش