طرز تهیه مربای توت سیاه با طعم عالی

به گزارش اوج باور، اگر در فصل بهار در خیابان ها و باغ های شهر خود قدم بزنید با انبوه درختان توت سیاه روبرو خواهید شد. در نگاه اول ممکن است این میوه را با شاه توت اشتباه بگیرید. ظاهر توت سیاه شبیه شاه توت است اما دانه های ریز تر و طعم شیرین تری دارد. این میوه سرشار از آنتی اکسیدان است و به کنترل قند خون یاری می نماید. بعضی از افراد برای بهره مندی از خواص توت سیاه میوه تازه آن را سرو می نمایند و بعضی دیگر با استفاده از این میوه مربای توت سیاه تهیه می نمایند. برای آشنایی با طرز تهیه مربای توت سیاه، در این مقاله از خبرنگاران مگ همراه ما باشید.

طرز تهیه مربای توت سیاه با طعم عالی

زمان آماده سازی 15 دقیقه

زمان پخت 1 ساعت

مناسب برای 2 شیشه

اندازه سختی آسان

مواد لازم برای تهیه مربای توت سیاه

عنواناندازه
توت سیاه1 کیلوگرم
شکر800 گرم
آبلیمو1 قاشق غذاخوری
وانیل یا گلاب1 قاشق چای خوری

مرحله اول: آماده سازی مواد

برگ توت های سیاه را جدا کنید. توت های له شده را در ظرفی دیگر بریزید. سپس توت های سالم را همراه با آب سرد درون کاسه ای بزرگ بریزید. آرام دست خود را روی توت ها بکشید تا خاک و حشره های آن گرفته گردد. توت ها را پس از شستن درون آبکش بریزید تا آب اضافه آن گرفته گردد.

مرحله دوم: ترکیب کردن توت و شکر

یک لایه توت درون قابلمه ای استیل یا سرامیکی بریزید. سپس یک لایه شکر روی توت ها بریزید. این روند را تکرار کنید تا تمام توت ها درون قابلمه قرار بگیرند. قابلمه را برای 5 الی 6 ساعت در یخچال بگذارید. این مرحله باعث می گردد توت ها به صورت طبیعی آب بیاندازند و شکر درون آب توت حل گردد. برای خرید انواع شکر به سوپرمارکت خبرنگاران مراجعه کنید.

مرحله سوم: پخت مربا

قابلمه توت را روی گاز با حرارت ملایم قرار دهید تا آرام آرام آب توت بجوشد. در این مرحله مربای شما کف فراوری می نماید. با استفاده از کفگیری خشک کف روی مرباها را جدا کنید. پس از جوش آمدن آب توت، شعله گاز را کم کنید تا مواد آرام بپزند. این مرحله حدود 45 دقیقه الی 1 ساعت طول می کشد. در طول این فرایند با استفاده از قاشقی چوبی مربا را هم بزنید تا شکر آن ته نگیرد.

خواندنی ها

طرز تهیه مربای توت سفید با طعم بی نظیر

مرحله چهارم: افزودن چاشنی

پس جا افتادن مربا و در 10 دقیقه پایانی، آبلیمو، گلاب یا وانیل را به مربا اضافه کنید. پس از آن که مربا به غلظت دلخواهتان رسید قابلمه را از روی حرارت بردارید. کمی صبر کنید تا مربا درون قابلمه خنک گردد. مربای توت سیاه شما آماده است. شیشه هایی تمیز و خشک انتخاب کنید و مربا را درون آن بریزید. نوش جان!

طرز تهیه مربای توت سیاه رژیمی

اگر در برنامه غذایی روزانه خود از شکر استفاده نمی کنید می توانید شیره توت یا انگور را جایگزین شکر سفید کنید. فقط کافی است 2 پیمانه (لیوان فرانسوی) شیره را در مرحله پخت مربا به آن اضافه کنید. برای تهیه مربای توت سیاه با شیره، شیره را آرام آرام به مربای در حال پخت اضافه کنید و مرتب مواد را هم بزنید تا شیره به خورد مربا برود. پس از 30 الی 45 دقیقه مربای توت سیاه شما آماده است.

مبتلایان به دیابت و افرادی که رژیم کاهش وزن دارند نیز می توانند مربای توت سیاه رژیمی را با استویا تهیه نمایند. برای تهیه مربای توت سیاه رژیمی، به ازای هر یک کیلوگرم توت سیاه به 1 الی 2 قاشق چای خوری استویای مایع یا یک چهارم قاشق چای خوری استویای پودری احتیاج دارید. کافی است استویا را در ده دقیقه پایانی تهیه مربا به مواد خود اضافه کنید.

طرز تهیه مربای توت سیاه با توت خشک

درصورتی که به توت سیاه تازه دسترسی ندارید می توانید مربای آن را با توت خشک تهیه کنید. برای تهیه مربا با توت سیاه خشک ابتدا توت ها را در اندازهی آب ولرم خیس کنید. سپس توت را با همان آب درون قابلمه بریزید. پس از ده دقیقه جوشیدن و نرم شدن توت ها شکر یا شیره را به آن اضافه کنید. 30 الی 45 دقیقه بعد مربای شما غلیظ می گردد. در این مرحله آبلیمو، گلاب یا وانیل را به آن اضافه کنید. 5 دقیقه بعد مربای توت سیاه با توت خشک شما آماده است. پس از ده دقیقه مربا را در ظرف های تمیز و درب دار بریزید. نوش جان!

خواندنی ها

طرز تهیه مربای توت فرنگی خانگی + اندازه کالری

نکات تهیه مربای توت سیاه

  • از توت های تازه و سفت برای تهیه مربای توت سیاه بهره ببرید. توت های له شده باعث کپک زدن یا ترش شدن طعم مربا می شوند.
  • برای خوش رنگ شدن و جلوگیری از کدر شدن مربا، درب قابلمه را هنگام پخت باز بگذارید.
  • استفاده از اندازهی آبلیمو در تهیه مربای توت سیاه مانع از شکرک زدن مربا در طولانی مدت می گردد.
  • استویا را تنها در دقایق پایانی پخت مربا به آن اضافه کنید. در غیر این صورت طعم مربا تلخ می گردد.
  • برای آنالیز قوام مربا اندازهی از آب آن را درون بشقاب بریزید. پس از سرد شدن غلظت اصلی مربا تعیین می گردد.

روش نگهداری مربای توت سیاه

برای نگهداری از مربای توت سیاه ظرف های شیشه ای، تمیز و خشک انتخاب کنید. قبل از این که مربا را درون شیشه بریزید صبر کنید تا کامل خنک گردد. مربای داغ باعث بخار کردن ظرف و ایجاد کپک روی مربا می گردد. قبل از بستن درب ظرف از تمیز و بدون زنگ بودن آن مطمئن شوید. فرقی ندارد مربای خود را با شکر، شیره یا استویا تهیه می کنید ظرف مربا حتما باید در یخچال قرار داشته باشد. در طول زمان مصرف مربا حتما قاشق خشک و تمیز بهره ببرید. برای نگهداری طولانی مدت مربای توت سیاه تهیه شده با استویا ابتدا مربا را در ظرف های پلاستیکی کوچک بریزید. سپس ظرف را درون فریزر قرار دهید. در نظر داشته باشید مربایی که از فریزر خارج می کنید و یخ آن کامل باز می گردد را نمی توانید مجدد فریز کنید.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 16 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 16 اردیبهشت 1404 گردآورنده: ojebavar.ir شناسه مطلب: 1760

به "طرز تهیه مربای توت سیاه با طعم عالی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربای توت سیاه با طعم عالی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید