طرز تهیه مربای پوست پسته خام با تمام نکات
به گزارش اوج باور، آیا تا به حال فکر نموده اید که از پوست پسته چه استفاده هایی می توان کرد؟ واقعیت این است که پوست پسته هم درست مثل خود پسته کاربرد دارد و یکی از برترین روش ها برای استفاده از پوست پسته، تهیه مربا است. مربای پوست پسته، با طعمی شیرین و کمی تلخ، یک گزینه عالی برای صبحانه یا عصرانه است. قبلا در کتاب کاله روش تهیه مربای پوست پسته خشک را در کتاب کاله مرور نموده بودیم. در ادامه با ما همراه شوید تا طرز تهیه مربای پوست پسته خام را آنالیز کنیم.
مواد لازم برای تهیه مربای پوست پسته خام
- پوست پسته 500 گرم
- شکر 500 گرم
- آب 3 لیوان
- گلاب 2 قاشق غذاخوری
- خلال پسته به میزان لازم
- زعفران دم نموده 1 قاشق غذاخوری
طرز تهیه مربای پوست پسته خام
1. آماده سازی پوست پسته
اولین مرحله از طرز تهیه مربای پوست پسته خام تازه این است که پوست پسته ها را خوب بشویید و چند بار در آب جوش قرار دهید تا تلخی آن گرفته گردد. هر بار حدود 20 دقیقه پوست پسته را در آب جوش بجوشانید و سپس آب آن را عوض کنید. پس از آخرین جوشاندن، پوست پسته ها را آبکش نموده و در آب سرد قرار دهید تا خنک شوند.
نکته: برای گرفتن کامل تلخی پوست پسته، حتما چند بار آن را در آب جوش بجوشانید.
نکته: پس از هر بار جوشاندن، آب را دور ریخته و پوست پسته را در آب تازه قرار دهید
2. تهیه شربت
اکنون در این مرحله شکر و آب را در یک قابلمه مناسب مخلوط نموده و روی حرارت قرار دهید تا شکر کاملا حل گردد و شربت به جوش آید بعد گلاب را به شربت اضافه نموده و مخلوط کنید.
3. پخت مربا
وقتی که شربت آماده شد زمان آن رسیده که پوست پسته های خنک شده را به شربت اضافه نموده و حرارت را ملایم کنید و اجازه دهید مربا با حرارت ملایم به مدت یک ساعت بپزد تا جا بیفتد فقط در طول پخت، مرتبا کف روی مربا را بگیرید. در نهایت در نیم ساعت آخر پخت، خلال پسته و آبلیمو را به مربا اضافه کنید. چند دقیقه قبل از سرانجام پخت، زعفران دم نموده را به مربا اضافه کنید. وقتی مربا خنک شد آن را در شیشه های تمیز و استریل شده بریزید و در آن را محکم ببندید در نهایت هم شیشه های مربا را به مدت 5 دقیقه در آب جوش قرار دهید تا کاملا ضدعفونی شوند.
نکته: می توانید برای بهره مندی از خواص پسته میزانی پسته هم به مربای پوست پسته خود اضافه کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه مربای پوست پسته
تهیه و پخت مربای پوست پسته هم درست مثل تهیه هر مربا یا حتی غذای دیگر باید با رعایت نکات و فوت وفن هایش انجام گردد تا حاصل کار یک مربای مجذوب کننده و همه چیز تمام باشد.
انتخاب پوست پسته تازه و با کیفیت
بهتر است برای اینکه مربای پوست پسته خام شما خوش رنگ گردد، از پوست پسته تازه و با کیفیت بهره ببرید.
نسبت شکر به آب
نسبت شکر به آب در تهیه مربای پوست پسته خام یک به یک است اما می توانید براساس ذائقه خود این نسبت را کمی تغییر دهید.
حرارت مناسب برای تهیه مربای پوست پسته خام
برای اینکه مربای پوست پسته شما قوام بیاید، باید حرارت زیر قابلمه باید ملایم باشد و به مدت زمان کافی برای پختن مربا احتیاج است. در ضمن اگر می خواهید مربای شما شفاف باشد، از حرارت زیاد استفاده نکنید.
در کل می توان گفت زمان پخت مربا به عوامل مختلفی مانند میزان مربا، نوع ظرف و حرارت بستگی دارد. اما به طور معمول، یک ساعت زمان مناسبی برای پخت این مرباست.
جلوگیری از شکرک زدن مربای پوست پسته
برای جلوگیری از شکرک زدن مربای پوست پسته خام هم درست مثل هر مربای دیگری می توانید هنگام پخت کمی آبلیمو به آن اضافه کنید.
منبع: کتاب کاله