طرز تهیه شوید پلو به روش های مختلف و خوشمزه
به گزارش اوج باور، شوید پلو انتخابی مناسب برای هر زمان و مکان است تا غذایی خوشمزه میل کنید. در طرز تهیه شوید پلو ،ابتدا برنج را با آب و نمک بجوشانید. زمانی که پخت اولیه برنج کامل شد، آن را آبکش کنید و کف قابلمه ته دیگ بگذارید. در ادامه برنج و شوید را لایه لایه داخل قابلمه بریزید. کمی روغن اضافه کنید و قابلمه روی شعله ملایم بگذارید تا برنج دم بکشد. گوشت قرمز یا مرغ را بپزید و در کنار شوید پلو سرو کنید. البته شوید پلو را می توان با ماهی یا گوشت قلقلی نیز تهیه کرد.
در ادامه این مطلب از مجله خبرنگاران قصد داریم تا به آموزش تهیه شوید پلو با مرغ، ماهیچه، ماهی، تن ماهی و گوشت چرخ نموده بپردازیم؛ پس تا پایان همراه ما باشید.
شوید پلو | |
تعداد نفرات | 4 نفر |
زمان آماده سازی | 30 دقیقه |
زمان پخت | 60 دقیقه |
میزان سختی | میانه |
طرز تهیه شوید پلو با مرغ
شوید پلو را می توانید به صورت ساده تهیه نموده یا آن را همراه با انواع گوشت مانند مرغ، ماهی، گوشت قرمز و حتی تن ماهی سرو کنید. در هر حال شوید پلو غذایی خوشمزه است، اما سرو آن در کنار گوشت باعث می گردد تا یک غذای مجلسی داشته باشید. در این بخش به سراغ تهیه شوید پلو با مرغ می رویم و در ادامه دیگر روش های پخت این غذا را معرفی می کنیم.
مواد اولیه مورداحتیاج شوید پلو با شوید خشک
برای تهیه شوید پلو با مرغ و شوید خشک، ابتدا باید مواد اولیه زیر را آماده کنید که مناسب برای 4 نفر است:
مواد لازم | میزان مورد احتیاج |
برنج | 4 پیمانه |
مرغ | 4 تکه میانه |
شوید خشک | 4 قاشق غذاخوری |
پیاز | 2 عدد |
فلفل دلمه ای | 1 عدد |
هویج | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | یک و نیم قاشق غذاخوری |
آبلیمو | 1 قاشق چایخوری |
زعفران دم نموده | به میزان لازم |
نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه کاری | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
دستور پخت شوید پلو
در ادامه دستور پخت شوید پلو با مرغ را دنبال کنید که یکی از محبوب ترین روش های تهیه این غذا است:
- مرحله اول: برنج را به خوبی بشویید و در آب و نمک به مدت 2 تا 3 ساعت خیس کنید.
- مرحله دوم: پیاز را به صورت نگینی خرد نموده و با روغن در قابلمه تفت دهید. پس از اینکه پیاز سبک شد، فلفل و هویج خرد شده را نیز اضافه کنید و هم بزنید.
- مرحله سوم: در این مرحله رب گوجه فرنگی، آبلیمو و ادویه ها شامل نمک، زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه کاری را نیز به دیگر مواد داخل قابلمه بیفزایید. به تفت دادن مواد ادامه دهید تا خامی رب از بین برود.
- مرحله چهارم: تکه های مرغ را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید تا مرغ تفت خورده و طعم دار گردد. سپس 2 پیمانه آب اضافه کنید و زمانی که آب به جوش آمد، شعله را کم کنید تا مرغ به آرامی پخته گردد. در میانه های پخت مرغ نیز میزانی زعفران دم نموده اضافه کنید تا رنگ و عطر بهتری ایجاد گردد.
- مرحله پنجم: در این مرحله به سراغ برنج شوید پلو بروید. داخل یک قابلمه آب و یک قاشق چایخوری نمک بریزد و روی شعله گاز قرار دهید تا آب به جوش آید. پس از اینکه آب آغاز به جوشیدن کرد، برنج خیس خورده را داخل آب جوش بریزد.
- مرحله ششم: اجازه دهید تا پخت اولیه برنج سپری گردد، به گونه ای که قسمت های بیرونی برنج نرم، اما مغز آن سفت باشد. این مرحله با توجه به نوع برنج شما، بین 7 تا 10 دقیقه زمان می برد. پس از سپری شدن این مدت، برنج را آبکش کنید.
- مرحله هفتم: کف قابلمه کمی روغن بریزید و نان یا سیب زمینی را به عنوان ته دیگ قرار دهید. حالا کمی برنج داخل قابلمه ریخته و شوید را روی برنج بپاشید. به همین ترتیب برنج و شوید را لایه لایه داخل قابلمه بریزید. میزانی روغن داغ روی برنج ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد.
- مرحله هشتم: زمانی که گوشت مرغ پخته شد، حرارت را بیشتر کنید تا سس مرغ کاملا غلیظ گردد. سپس شوید پلو و برنج را در ظرف موردنظر بریزید و سرو کنید.
طرز تهیه شوید پلو با مرغ ریش ریش
شما می توانید در طرز تهیه شوید پلو به جای مرغ تکه ای از مرغ ریش ریش شده نیز بهره ببرید که مراحل تهیه این غذا به شرح زیر است:
- مرحله اول: مطابق آنچه در بخش قبل گفته شد، مرغ را بپزید تا کاملا پخته شده و سس مرغ غلیظ گردد.
- مرحله دوم: پس از جدا کردن استخوان ها، گوشت مرغ را ریش ریش کنید.
- مرحله سوم: برنج را آبکش کنید و کف قابلمه، ته دیگ نان یا سیب زمینی قرار دهید. سپس برنج، شوید و گوشت مرغ ریش ریش را به صورت لایه لایه داخل قابلمه بریزید.
- مرحله چهارم: میزانی روغن داغ روی برنج اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد.
نکته: البته شما می توانید به جای اضافه کردن مرغ داخل برنج، آن را در کنار مرغ سرو کنید. در این روش مرغ را ریش ریش نموده و روی شوید پلو در ظرف سرو بریزید.
طرز تهیه شوید پلو با ماهی
شوید پلو را می توان همراه با ماهی نیز تهیه کرد که مجلسی و بسیار خوش طعم خواهد بود. برای تهیه این غذا، علاوه بر مواد اولیه شوید پلو، به ماهی، پیاز، زعفران دم نموده، آبلیمو و روغن زیتون احتیاج دارید:
- مرحله اول: پیاز را به صورت خلالی خرد نموده و به همراه آبلیمو، زعفران دم نموده، روغن زیتون، نمک و فلفل سیاه داخل یک ظرف بریزید و به خوبی مخلوط کنید.
- مرحله دوم: ماهی را شسته، تمیز کنید، برش بزنید و سپس داخل ظرف قرار دهید. تمام قسمت های ماهی را به مواد آغشته کنید و به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال استراحت دهید تا ماهی طعم دار گردد.
- مرحله سوم: برنج را آبکش کنید و کف قابلمه ته دیگ بگذارید. سپس برنج و شوید را لایه لایه داخل قابلمه اضافه کنید.
- مرحله چهارم: پس از طعم دار شدن تکه های ماهی، آن ها را از ظرف خارج نموده و در تابه با روغن سرخ کنید. در نهایت شوید پلو را داخل ظرف سرو ریخته و تکه های ماهی را روی آن بچینید.
طرز تهیه شوید پلو با تن ماهی
اگر به طعم تن ماهی علاقه دارید، طرز تهیه شوید پلو با تن ماهی انتخاب مناسب شماست:
- مرحله اول: تب ماهی را به مدت 20 تا 25 دقیقه در آب جوش حرارت دهید تا آماده گردد.
- مرحله دوم: یک پیاز را نگینی خرد نموده و زمانی که سبک شد، سیر خرد شده را اضافه نموده و به تفت دادن آن ها ادامه دهید. وقتی سیر و پیاز سرخ شد، فلفل سیاه، فلفل قرمز و پودر لیمو عمانی را بیفزایید.
- مرحله سوم: در پایان تن ماهی را داخل تابه بریزید و کمی تفت دهید. البته روغن تن ماهی را جدا کنید تا غذا بیش از حد چرب نگردد.
- مرحله چهارم: برنج را آبکش کنید، کف قابلمه ته دیگ بگذارید و شوید، تن ماهی و برنج را لایه لایه داخل قابلمه بریزید. در نهایت درب قابلمه را دم کنی گذاشته و اجازه دهید تا برنج با حرارت ملایم دم بکشد.
نکته: برای خوش رنگ تر شدن غذا می توانید کمی زعفران دم نموده نیز بین لایه های برنج اضافه کنید.
طرز تهیه شوید پلو با گوشت
در تهیه شوید پلو با گوشت، باید گوشت گردن را به صورت جداگانه بپزید، اما به گوشت رب اضافه نکنید تا طعم خود را حفظ کند:
- مرحله اول: پیاز نگینی را در تابه تفت دهید و پس از سبک شدن پیاز، سیر را اضافه کنید. گوشت را به همراه فلفل به سیر و پیاز اضافه نموده و هم بزنید تا تغییر رنگ دهد.
- مرحله دوم: هویج حلقه حلقه شده را نیز به قابلمه اضافه کنید و کمی تفت دهید. 2 لیوان آب داخل قابلمه بریزید و اجازه دهید تا گوشت با حرارت ملایم به مدت 3 ساعت کاملا پخته گردد. در نیم ساعت پایانی پخت گوشت، زعفران دم نموده و نمک را نیز اضافه کنید.
- مرحله سوم: برنج را مطابق آنچه گفته شد، آبکش نموده و شوید پلو را دم کنید.
- مرحله چهارم: در نهایت زمانی که غذا آماده شد، شوید پلو را داخل ظرف سرو ریخته و گوشت را در کنار آن سرو کنید.
نکته: طرز تهیه شوید پلو با ماهیچه نیز مطابق مراحلی است که در بالا شرح دادیم، تنها تفاوت آن، استفاده از گوشت ماهیچه به جای گوشت گردن خواهد بود.
طرز تهیه شوید پلو با گوشت چرخ نموده
با استفاده از گوشت چرخ نموده نیز می توان شوید پلو تهیه کرد که روش پخت آن مطابق مراحل زیر است:
- مرحله اول: پیاز را خرد نموده و در تابه تفت دهید، زمانی که پیاز سبک شد، فلفل، نمک و زردچوبه را اضافه کنید.
- مرحله دوم: گوشت چرخ نموده را داخل تابه بریزید و سرخ کنید تا تغییر رنگ دهد.
- مرحله سوم: میزانی زعفران دم نموده نیز اضافه کنید و هم بزنید تا مواد گوشتی آماده شوند.
- مرحله چهارم: برنج را آبکش کنید، کف قابلمه ته دیگ بگذارید و سپس برنج، شوید و مواد گوشتی را لایه لایه داخل قابلمه بریزید.
- مرحله پنجم: در نهایت درب قابلمه را گذاشته و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد.
طرز تهیه شوید پلو با سیب زمینی
تهیه شوید پلو با سیب زمینی هم یکی از دیگر روش های درست کردن این غذا است که در تهیه آن از گوشت قلقلی استفاده می گردد:
- مرحله اول: پیاز را رنده کنید و پس از جدا کردن آب پیاز، آن را با گوشت چرخ نموده مخلوط کنید. کمی نمک و فلفل اضافه نموده و گوشت را ورز دهید. با مخلوط مواد گوشتی، کوفته های ریز درست نموده و در روغن تفت دهید.
- مرحله دوم: سیب زمینی را به صورت نگینی خرد نموده و در روغن سرخ کنید تا طلایی گردد.
- مرحله سوم: برنج را آبکش کنید و گوشت قلقلی، سیب زمینی سرخ شده، شوید و برنج را لایه لایه داخل قابلمه بریزید.
- مرحله چهارم: در نهایت روی درب قابلمه دمکنی بکشید و اجازه دهید تا برنج با حرارت ملایم دم بکشد.
فوت و فن های طرز تهیه شوید پلو
برای آنکه یک شوید پلو خوشمزه و مجلسی داشته باشید، نکات زیر را مدنظر قرار دهید:
- شما می توانید سس مرغ و آب گوشت را به همراه غذا سرو کنید.
- زمانی که برنج در حال جوشیدن است، کف روی قابلمه را جمع کنید تا رنگ برنج را تغییر ندهد.
- اگر به عطر کره علاقه دارید، می توانید میزانی کره نیز پس از دم کردن، روی برنج اضافه کنید.
- در اضافه کردن میزان شوید زیاده روی نکنید تا ظاهر غذا حفظ گردد.
روش نگهداری شوید پلو و جلوگیری از خراب شدن شوید پلو
شوید پلو را مانند کلیه غذاهای دیگر به مقدار مصرف خود در هر وعده تهیه کنید، چراکه غذای تازه، طعم مجذوب نماینده تری دارد. با این وجود اگر میزانی از شوید پلو باقی ماند، آن را داخل ظرفی درب دار ریخته و در یخچال بگذارید. برای افزایش ماندگاری غذا نیز شوید و گوشت (مرغ یا گوشت قرمز) را به صورت جداگانه در ظرف بریزید.
جایگزین ها در طرز تهیه شوید پلو
شما می توانید به جای استفاده از شوید خشک، طرز تهیه شوید پلو با شوید تازه را دنبال کنید. در این روش ابتدا شوید را تمیز نموده، بشویید و خرد کنید. پس از ریختن برنج داخل قابلمه، زمانی که آغاز به جوشیدن کرد، شوید خرد شده را اضافه کنید. در نهایت برنج را آبکش کنید و اجازه دهید تا با حرارت ملایم دم بکشد. شوید پلو با شوید تازه را می توانید به همراه گوشت موردعلاقه خود سرو کنید.
خواص شوید
شوید از جمله سبزی هایی است که به صورت خشک یا تازه مصرف می گردد و منبعی از ویتامین C، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، فسفر، آهن و دیگر مواد معدنی و ویتامین ها است. خواص شوید برای بدن بسیار زیاد بوده و موجب کاهش کلسترول، سلامت قلب، بهبود فعالیت سیستم گوارش و پیشگیری از ابتلا به بیماری کبد چرب می گردد. شوید به صورت تازه، خشک، دمنوش، روغن و عرق شوید مورد استفاده قرار می گیرد و تمام این روش های مصرف شوید برای بدن مفید هستند.
از شوید پلو نمی توان دست کشید…
در این مطلب از مجله خبرنگاران به آموزش تهیه شوید پلو با 8 روش مختلف پرداختیم و نکات و فوت و فن های آن را آموزش دادیم. شما می توانید با صرف چند ساعت زمان، شوید پلو را در منزل تهیه نموده و از خوردن آن در جمع خانواده لذت ببرید. البته اگر زمان کافی برای تهیه غذا ندارید، می توانید غذای خود را به صورت آنلاین سفارش دهید. برای این کار کافی است تا به سایت یا اپلیکیشن خبرنگاران مراجعه نموده و پس از سفارش انلاین غذا ، آن را در مدت زمان کوتاهی، در محل آدرس خود تحویل بگیرید.
راستی، شما معمولا شوید پلو مجلسی را چگونه تهیه و سرو می کنید، با مرغ، ماهی، گوشت یا تن ماهی؟ نظرات خود را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول
شوید پلو را با شوید تازه درست می نمایند یا شوید خشک؟
برای تهیه شوید پلو می توان از شوید تازه یا خشک استفاده کرد. اگر شوید تازه به کار می برید، پس از به جوش آمدن برنج در قابلمه، شوید را اضافه کنید. برای استفاده از شوید خشک نیز تنها کافی است تا پس از آبکش کردن برنج، شوید خشک و برنج را لایه لایه داخل قابلمه بریزید.
برای مجلسی تر شدن ظاهر شوید پلو چه کنیم؟
شوید پلو با مرغ یا گوشت از جمله غذاهای است که می توان برای مهمانی ها سرو کرد. برای مجلسی تر شدن ظاهر غذا، از خرد یا ریش ریش کردن گوشت و مرغ خودداری کنید. بعلاوه میزانی از شوید پلو را با زعفران دم نموده مخلوط کنید و روی برنج بریزید.
آیا شوید پلو را می توان به صورت کته هم درست کرد؟
بله طرز تهیه شوید پلو کته یکی از روش های درست کردن این غذا است که البته مناسب مجالس نیست. در این روش باید برنج، نمک و روغن را در قابلمه ریخته و به مقدار یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج، آب اضافه کنید. زمانی که آب آغاز به جوشیدن کرد، شوید تازه را نیز داخل قابلمه بریزید و منتظر بمانید تا آب برنج کشیده گردد. در نهایت برنج را با شعله ملایم دم کنید.
منبع: اسنپ فود