یک سیارک بزرگ بالقوه خطرناک این هفته از کنار زمین می گذرد

به گزارش اوج باور، به گفته ناسا، یک سیارک غول پیکر بالقوه خطرناک که ممکن است دو برابر ساختمان امپایر استیت قطر داشته باشد، روز پنج شنبه 28 آوریل (8 اردیبهشت) بدون آسیب از نزدیکی زمین عبور می نماید.

یک سیارک بزرگ بالقوه خطرناک این هفته از کنار زمین می گذرد

این سیارک با نام 418135 (2008 AG33) دارای قطر تقریبی بین 350 تا 780 متر است و با سرعت 37400 کیلومتر بر ساعت، وارد مدار زمین خواهد شد اما خوشبختانه انتظار می رود که این سیارک بدون هیچ خطری از کنار سیاره ما بگذرد.

این سیارک در نزدیک ترین نقطه خود که با سرعتی بیش از 30 برابر سرعت صوت حرکت می نماید، به فاصله 3.2 میلیون کیلومتری از زمین خواهد رسید که تقریبا هشت برابر میانگین فاصله میان زمین و ماه است. این ممکن است یک فاصله بزرگ به نظر برسد اما طبق استانداردهای کیهانی، در واقع یک سنگ نزدیک است.

ناسا هر جرمی را که در فاصله 193 میلیون کیلومتری زمین قرار بگیرد، به عنوان جرم نزدیک به زمین و هر جرم سریعی را در فاصله 7.5 میلیون کلیومتری به عنوان بالقوه خطرناک طبقه بندی می نماید. هنگامی که اجرام پرچم گذاری می شوند، اخترشناسان به دقت آن ها را زیر نظر می گیرند و در پی هر گونه انحراف از راستا پیش بینی شده آن ها می گردند که می توانند آن ها را در راستا برخورد احتمالی با زمین قرار دهد.

به گفته مرکز مطالعات اجرام نزدیک زمین (CNEOS) ناسا، سنگ فضایی ورودی، نخستین بار در 12 ژانویه 2008 به وسیله نقشه برداران سیارک در رصدخانه اسکای سنتر کوه لمون (Mt. Lemmon SkyCenter) آریزونا کشف شد و آخرین بار در 1 مارس 2015 (10 اسفند 1393) از کنار زمین عبور کرد. این سیارک تقریبا هر هفت سال یک بار در کنار سیاره ما حرکت می نماید و پیش بینی می گردد که گذر نزدیک بعدی در 25 می 2029 اتفاق بیفتد.

این سیارک عبوری روز پنج شنبه، حتی ممکن است بزرگ ترین سنگ فضایی نباشد که در هفته های آینده از کنار ما عبور می نماید. این عنوان احتمالا به 467460 (2006 JF42) می رسد که قطری بین 380 تا 860 متر دارد و زمانی که در 9 می 2022 (19 اردیبهشت 1401) از کنار ما می گذرد سرعتی حدود 40700 کیلومتر بر ساعت خواهد داشت.

اگر ستاره شناسان نشانه ای از سیارکی که مستقیما به سمت زمین حرکت می نماید، تشخیص دهند، برای مقابله با آن کوشش خواهند کرد. آژانس های فضایی در سراسر دنیا هم اکنون مشغول کار روی راه هایی برای منحرف کردن اجرام فضایی هستند.

در 24 نوامبر 2021 ناسا یک فضاپیما را به عنوان بخشی از مأموریت آزمایش تغییر راستا سیارک دوگانه یا دارت (DART) به فضا پرتاب کرد که میخواهد با کوبیدن خود به یک سیارک غیرخطرناک، آن را از راستا اصلی منحرف کند.

چین هم در مراحل اولیه برنامه ریزی یک مأموریت تغییر راستا سیارک است. برای نمونه یک طرح به این اشاره دارد که با کوبیدن 23 موشک لانگ مارچ 5 به سیارک بنو (Bennu) می توان آن را از برخورد احتمالی به زمین منحرف کرد.

عکس کاور: طرحی گرافیکی از یک سیارک در نزدیکی زمین

Credit: Shutterstock

منبع: Live Science

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 2 تیر 1401 بروزرسانی: 2 تیر 1401 گردآورنده: ojebavar.ir شناسه مطلب: 1407

به "یک سیارک بزرگ بالقوه خطرناک این هفته از کنار زمین می گذرد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "یک سیارک بزرگ بالقوه خطرناک این هفته از کنار زمین می گذرد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید